Hus i Stockholm

Hotellet vi bodde på i Stockholm förra helgen ligger i utkanten av Gärdet. Här finns många tidstypiska funkishus från 30-talet. Bakom hotellet finns ett nyare bostadsområde som heter Starrbäcksängen. Det är byggt 1989-92 i nyfunkis, och passar in bra i stadsdelen.

Starrbäcksängen

Den runda parken i mitten har vunnit pris för bästa utemiljö, men visst är den lite tråkig? Det runda huset bakom vet jag tyvärr ingenting om – men jag skulle gärna vilja veta. Jag tycker väldigt mycket om det. Brorsan och jag är överens om att det skulle vara toppen att bo där, och att det är finare än Turning Torso!

Runda huset på Gärdet
Så här ser det ut i kvällsljus sett från Valhallavägen.

2 svar till “Hus i Stockholm

  1. Vilket annorlunda hus! Lustigt att man inte sett det fast man bor i Stockholm…
    😉

  2. Ja, jag antar att det är så att man håller sig till ”sina” stadsdelar när man bor i Stockholm. Men det är en härlig stad, jag hoppas många stockholmare ger sig tid att turista lite på hemmaplan.

    Det här runda huset gillar jag verkligen. Tänk att ha en lägenhet högt upp med balkong mot sydväst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s