Arkitektur

Det är vinter, förkylningstider, snart jul och nu har dessutom magsjukan slagit till. Restankarna tar ny fart!

lyckansJag läser Alain de Bottons Lyckans arkitektur. Jag tycker det är så spännande med hus, fast jag inte riktigt kan formulera varför. I de Bottons bok får man en intressant infallsvinkel, han skriver om vad byggnaderna säger till oss och vilka känslor och stämningar de uppmuntrar.

Ett av mina mål med resor är att titta på hus. Jag har en dragning åt det monumentala. Jag älskar Santiago Calatravas byggnader! Den enda jag har sett med egna ögon är Turning Torso i Malmö, och den är inte min favorit. Tänk att få resa runt i Spanien och leta upp så många jag kan. Drömresa!

Vetenskapscentret i Valencia verkar helt fantastiskt.
Calatravavalencia

Bilden kommer från Flickr, tagen av Kaneda71.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s