På Best Western City Hotel i Örebro är fukostbufén inte större än på andra ställen, snarare tvärt om. Men det är inte alltid storleken som avgör.
Vad sägs om rödbetssallad till skinkan? Eller kanske räksallad eller tonfiskröra på mackan? Inget jag direkt saknar när det inte finns, men jag gillar liksom idén. Gott bröd hade de också, inte så många sorter, men bra. Och fina små pannkakor som man kunde värma i micron.
Något jag smakade med glädje var den här bärsmoothien. Fräscht och kändes nyttigt.
En av de hotellfrukostar jag gillat bäst var den på Rica Hotel Göteborg, där jag sov en natt förra våren när jag blev strandsatt av vulkanaskan. Förutom de vanliga påläggen fanns det på ett litet bord vid sidan av små skålar med sill, oliver och annat pikant. Men mest av allt gillade jag stekpannorna med varm mat – stekta ägg och blandade stekta grönsaker bland annat. Så snygg och fint var det, det andades liksom omsorg. Tyvärr tog jag ingen bild.
Varm mat gillar jag alltså på hotellfrukostar, liksom frukt. Frukosten på det förvånadsvärt prisvärda hotell vi bodde på i Venedig i somras var fin, med bägare med blandad frukt. Vackert och gott!
Inte riktigt i min smak var frukosten i Toulose. Snygg, men …
Ja bor man på hotell är det fint om även frukosten är bra!
Det lilla extra gör en glad!
Ooh, så läskad man blir. Det är sannerligen så att en hotellvistelse blir extra trivsam om frukostbuffén är något utöver det vanliga. Detta vet jag per erfarenhet. När jag bodde på Solnahöjd Wärdshus våren 2009 fick jag en väldigt delikat frukost. Det var så man i princip klarade sig framåt middagen. Brunch, som dom kallar det på andra sidan Atlanten.