Vad gör en bra hotellupplevelse?

Förra helgen var det en artikel i DN om en undersökning av vad som är viktigast för en hotellgäst. Centralt läge och internet på rummet kom högt upp på listan.

Vad tycker jag då? Som vanligt är jag velig – kommer på en massa ”det beror på”. Läget är verkligen viktigt, men vad som är bra läge beror ju på vad man ska göra och varför man är där. Centralt? Nära något speciellt? Lugnt?

Internet på rummet  gillar jag verkligen, särskilt gratis. Men på avkopplingssemester med familjen är det kanske lika bra att det inte finns.

En bra hotellfrukost uppskattar jag ju verkligen, det har jag bloggat om förr. Men en liten terrass där man kan äta sin egenfixade frukost i lugn avskildhet i morgonsvalkan i ett varmt land är underbart också.

Fräscht och bra badrum, sa min dotter. Och det är sant, det är bland det viktigaste.

Så läste jag i dagens DN Kristian Petris recension av boken Room with a view – foton på hotellutsikter från tidskriftern Condé Nast Traveler. Petri tror att de allra flesta börjar sitt hotellbesök med att gå fram till fönstret och titta på utsikten.

Jag vet inte om det är sant, men när jag tänker efter minns jag utsikten från en hel del hotellrum. Den rofyllda lilla trädgården  i Venedig till exempel.

Balkong i Arma di TaggiaOch huset mittemot vår balkong i Arma di Taggia, med damen som pysslade med växterna eller fikade på sin balkong,

Från balkongen i Arma di Taggiaoch till vänster en skymt av havet och några masttoppar.

BodöutsiktDe små gatorna och husen i Bodö, med fjällen som reser sig i bakgrunden som vi såg från fina SAS Radisson – nästan lite overkligt.

Allra djupast intryck gjorde den upplysta moskén vi såg från rummet i Sarajevo – samtidigt som vi såg finalen i fotbolls-EM på TV!

Fast väldigt många minns jag inte alls. Kanske för att utsikten inte alls var minnesvärd, eller för att jag inte alls tittade efter.

3 svar till “Vad gör en bra hotellupplevelse?

  1. Du ringar in det ganska bra tycker jag: frukosten kollar vi redan när vi beställer om det går. Bra frukost är ett måste. Bra utsikt skadar inte, men å andra sidan är det inte alltid man tillbringar så mycket tid vid just fönstret. Beror kanske på typ av semester – och årstid. Internet är ju väldigt praktiskt, men inte absolut nödvändigt att ha på rummet. Gratis däremot är fint!

  2. Tror nog att frukosten, vänligt bemötande och lukter är det som är viktigast. Om det inte luktar gott så är det ofta inte särskilt bra städat. Luktar det för mycket rengöringsmedel har å andra sidan den genuina känslan försvunnit. Men om det har en genuin doft som ramar in platsen så gillar iaf jag oftast stället. Det är som att lukten symboliserar helheten…

  3. Hej Anna!
    Vad bra att du påpekar det där med lukten. Jag bodde en natt nyligen på hotell Ibis i Kista, och där kom det en dålig, ofräsch lukt från badrummet. Där bor jag aldrig igen! (Dessutom var frukosten usel.) Lukten av starkt rengöringsmedel är jag lite kluven till – jag har så positiva associationer till den från tidiga resor till Spanien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s