Marseille i all hast

image

image

Jag hade fortfarande den gamla klichébilden av Marseille någonstans i bakhuvudet, trots att jag egentligen vet att den inte är sann länge. Den skitiga, farliga hamnstaden finns det nog inte så mycket kvar av. Några intryck från en snabb kvällspromenad: vänligt folkliv, spårvagnar, lyxkryssare, gatumusikanter, höga priser, glada leenden, modemuseum.

Dottern gillar inte stora städer, och har dessutom ont halsen, så något nattliv får jag inte uppleva under detta blixtbesök på väg till Italien. Men jag kommer att återvända till Marseille, i tankarna, och förhoppningsvis i verkligheten också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s