Världens starkaste öl

Belgarna lyckas göra öl med avsevärd alkoholstyrka utan att det känns spritaktigt. Det får bara en fyllig, god smak. Pröva till exempel en Westmalle Trippel på 9,5% eller en Chimay blå på 9% – mycket gott!

Men när jag läser i Aftonbladet att skotska Brew Dog har lyckats göra ett öl på 41 procent blir jag inte särskilt sugen.  Är det verkligen öl? Hur är det framställt egentligen? Det är starkare än Vodka och Whisky. Kan man verkligen brygga något sådant?

På bryggeriets hemsida står det: Sink the Bismarck is a quadruple IPA that contains four times the hops, four times the bitterness and frozen four times to create at a staggering 41% ABV. Jag vet inte tillräckligt om öltillverkning för att förstå det där mer än till hälften. Jag har druckit La Trappe quadrupel, men det är bara 10%. Sink the Bismarck tror jag i alla fall har mest akademiskt intresse.

På bilden i Aftonbladet ser man att flaskans etikett har en lite speciell design. Den verkade bekant på något sätt. Lite lik Punk IPA som vi har vi vår flasksamling är den, och mycket riktigt, de kommer från samma bryggeri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s