Hemma igen

Dubais nationalbankI onsdags morse kom jag tillbaka till Umeå, efter fem dagar i Dubai. Det var lite brutalt att konfronteras med all snö och kyla. Det blåste ordentligt när vi landade, och den lilla sträckan från planet in till terminalbyggnaden var en utmaning för våra sommarskor.

Det har varit fem härliga dagar fulla av intryck och lärdomar – och god mat! Jag hade förväntat mig en ganska stökig och stressig stad, men jag blev positivt överaskad. Överallt möttes vi av vänlighet och vilja att hjälpa till rätta. Allt var mycket välordnat, rent och prydligt. Dubai är en enkel stad att vara turist i!

Visst var det häftigt att se alla mer eller mindre fantasifulla skyskrapor, som här ovan Dubais nationalbank. Men den bild jag framför allt bär med mig är en annan, av en stad med myllrande, trånga souker och lugna promenade längs kajerna.

Dubai Creek sen eftermiddag

Så här ser det ut vid ”Creeken”, den smala vik som klyver Dubais centrum, när solen börjar sjunka.

Fler bilder kommer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s