Thomas Gustafssons Spanien igen

Jag hörde Thomas Gustafsson på Bok & biblioteksmässan i helgen. Först på ett seminarium om Spaniens utveckling efter Franco och i synnerhet kyrkans roll. Det var väldigt intressant att höra hur landet gått inte bara från diktatur till en levande demokrati utan också från att vara hårt styrt av katolska kyrkan – ofta katolskare än påven själv – till att bli i princip lika sekulariserat som andra västeuropeiska länder.

Sedan presenterade han sin bok. Det var kort och forcerat, och boken har jag ju redan köpt. Men han berättade att han just ska börja skriva på del två i trilogin, och den ska handla om det nutida Spanien: samhälle, politik och kultur. Enligt hemsidan ska denna del komma ut till våren. Det blir nog den intressantaste delen för mig. Jag ser verkligen fram mot att få läsa den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s