Minimala hotellrum

På hotel Continental i Stockholm sov jag en gång i ett så kallat Cabin Room. Det var utan fönster och väldigt litet, men annars god hotellstandard med snyggt badrum, TV och wi-fi. Det kändes lite som en fartygshytt, och det var också inrett på det temat med en barometerliknande väggklocka och mörkt trä. Det var riktigt mysigt, för en natt i alla fall. Jag antar att det skulle bli trångt och rörigt, om man bodde längre.

Nu är de där rummen inte alls rekordsmå. I Japan är det tydligen vanligt med så kallade kapselhotell – bara små fack ovanpå varandra där man kryper in för att sova. Smart idé, men jag är nog för gammal och bekväm för sånt.

Däremot är jag lockad av Yotel, en ny kedja, som finns på Gatwick, Heathrow och Schiphol. Rummen ser ut ungefär som sovvargnskupéer, fast med riktiga badrum till. Skrivbord med pall är nedfällbara från väggen, och enkelrummen har antingen under eller överslaf – har man över så har rummet brevid under. TV och wi-fi i alla rum. God hotellstandard och praktisk inredning, men minimalt. 58-80 pund konstar ett rum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s