Jag antar att man kan få nästan vad som helst att äta i Dubai, och i alla prislägen. Vi gjorde inte någon noggrann studie av läget, men naturligtvis åt vi. Mycket och gott och billigt.
Att äta frukost på hotellet var inget alternativ – det var dyrt och urtråkigt. Istället hittade vi en liten indisk servering alldeles bakom hotellet. Det blev vårt stamställe, till personalens skräckblandade förtjusning, tror jag. Det var nog lite jobbigt för dem att tre knäppa, bleka damer damp ner mitt ibland dem och störde rutinerna. Första morgonen åt vi varsin samosa med te och lite bröd. 20 kronor gick det på – för oss alla tre!
Snabbmat kunde se ut på det här sättet. Kyckling och grönsaker inrullade i bröd, ibland skars rullen i bitar. Snyggt och prydligt serverat, kostade ett par tior.
Två gånger åt vi libanesisk mat – jättegott! Jag gillar plockmat och grönt, så libanesisk meze passar mig perfekt. Stekt halloumiost, grillade grönsaker, sallader och röror – mums!
På enklare ställen, sådana som vi åt på för det mesta, åt man med fingrarna. Men hygienen var det inga problem med. Överallt, även på minsta ”hål i väggen”, fanns det handfat, som användes flitigt.
Det här är ett typiskt indiskt café. De serverar samosas och te, bland annat. På det här stället hade de också de här sötsakerna. Vi blev sugna på att pröva några till en kopp kaffe, men det krånglade till det lite för de stackars indierna. De flyttade på gäster för att ge oss ett eget bord, och kaffet fick de hämta från ett annat ställe!
Det godaste vi smakade i Dubai var de fantastiska fruktdrinkarna. Här på bilden är det jordgubb, guava och vattenmelon. Vi drack minst en varje dag. En favorit blev kiwi. Den var inte alls så skarp som kiwi kan vara hemma. Men den bästa tyckte jag ändå var blandningen av jordgubb, lime och vattenmelon som vi drack i den härligt skuggiga trädgården på Basta Art Café i Bastakiya. Jag kan fortfarande känna smaken på tungan!