Att resa eller inte resa

Eyjafjallajokull Volcano Eruption, IcelandNu är jag i en väldigt märklig situation. Jag har en resa bokad och klar, inga hinder i sikte – utom en liten rackans vulkan!

Jag kom hem från Halmstad i söndags, ett och ett halvt dygn försenad. Till på fredag ska väl flyget komma igång igen, tänkte jag. C föreslog att vi ändå skulle boka tåg, för säkerhets skull. Jag tyckte först inte det var någon god idé, men kom på bättre tankar. Då var naturligtvis liggplatserna slut.

Idag har de flesta planen mellan Umeå och Stockholm gått. Så ikväll är det stopp igen. Nya askmoln på väg. Jag kan bara hålla tummarna för fredag.

Egentligen är det ingen katastrof om resan blir inställd. Vi ska ju bara till Stockholm, och jag tror nog att de vi ska träffa där kan om några veckor också. Tågbiljetter går att få tag på, och hotell också, även om det kanske blir lite mindre centralt än det vi bokat nu.

Då slår det mig: om nu planet går på fredag, så är det ändå inte säkert att det går hem på söndag. Håhå, vad krångligt!

Satellitbild av Eyjafjallajökull 16 april 2010 från Flickr, DigitalGlobe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s