Fota människor

hvargata1I senaste numret av den utmärkta engelska resetidningen Wanderlust skriver Jennifer Cox om huruvida man bör be om lov innan man fotograferar okända människor när man är ute och reser. Tidningen har också gjort en webbenkät om hur läsarna ser på det. 57 % svarar att de brukar be om lov, 32% att de tar bilder när personerna inte se det och 11% att de bara fotar.

Jag hör till de som tar när folk inte ser. Men jag tycker det är pinsamt, så det kommer inte med så mycket folk på mina semesterbilder. Här brevid syns ett undantag, från Hvar i Kroatien. Men egentligen tror jag att han såg att jag tog bilden. Han är nog väldigt trött på turister!

Ett svar till “Fota människor

  1. Ping: 30 år bakåt i tiden? « Restankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s